Το Διαμάντι του Μαχαραγιά, Ρομπερτ Λουις Στήβενσον



Ο Ρόμπερτ Λουις Στήβενσον, έγραψε «Το διαμάντι του Μαχαραγιά» το 1882. Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας του «Οι νέες χίλιες και μία νύχτες» και ουσιαστικά είναι μια συλλογή τεσσάρων διηγημάτων με κεντρικό τους θέμα. τι άλλo; Το διαμάντι ενός Μαχαραγιά και το ατέρμονο κυνήγι απόκτησης του.

Μέσα από την πένα του συγγραφέα, ακολουθούμε την ξέφρενη πορεία ενός πολύτιμου και πολυθρύλητου πετραδιού που αλλάζει χέρια σωρηδόν, μεταφέρεται μέσα στην καπελιέρα μιας Λαίδης, θάβεται στο χώμα ενός κήπου, κρύβεται επιμελώς στα ράσα ενός παπά και ταξιδεύει από την Αγγλία ως το Παρίσι με τους πιο αλλόκοτους και διασκεδαστικούς τρόπους!

Οι ήρωες των ιστοριών αυτών, όλοι τους επίδοξοι κάτοχοι του διαμαντιού, είναι με τον τρόπο τους τραγικές φιγούρες, καθώς οι περιπέτειες τους στέκονται αφορμή για να αναδυθούν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά κι οικογενειακά δράματα, που όμως αποδίδονται από τον συγγραφέα με εξαίσια χιουμοριστική γραφή.

Έτσι το βιβλίο αυτό διατηρεί έναν ανάλαφρο και διασκεδαστικό τόνο, ο οποίος το καθιστά ιδανικό ανάγνωσμα γι’ αυτή την περίοδο που διανύουμε και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να χαλαρώσει και να ξεχαστεί διαβάζοντας κάτι ευχάριστο!

                           Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάγμα. 
                   

 

 




 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριαντάφυλλα Επί Πιστώσει, Elsa Triolet

Μόνο η νύχτα, John Williams

Ο Ιππόκαμπος, Αντώνης Μυλωνάκης