Οι Εμπρηστές, Ρ.Ο.Κουόν


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σέρνουν το παρελθόν τους σαν βαρίδι στο πόδι, μη μπορώντας να απογειωθούν. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ένα τραγικό γεγονός που τους συνέβη, άνοιξε μια τρύπα στην καρδιά τους κι από εκεί μέσα άδειασε όλη τους η ζωή. Ίπτανται άυλοι, κενοί, μέχρι να βρεθεί  κάποιος που θα γίνει το κέντρο βάρος τους και θα τους γυρίσει στη γη, θα τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Δυο τέτοιοι άνθρωποι είναι οι ήρωες αυτού του βιβλίου.

Ο Γουίλ, ένας άβγαλτος νέος, που απαρνήθηκε την πίστη του και μαζί με αυτήν και την προβληματική οικογένεια του. Ευφυής, φιλόδοξος, εργατικός, δυναμικός, θα επιστρατεύσει κάθε μέσο, θεμιτό κι αθέμιτο για να ανελιχθεί, για να γίνει ισάξιος των πλούσιων συμφοιτητών του στο Πανεπιστήμιο του Νοξχερστ. Μέχρι που θα ερωτευτεί την Φοίβη.

Η Φοίβη. Μια ανεπανόρθωτα σημαδεμένη γυναίκα, που θεωρεί υπαίτιο τον εαυτό της για μια προσωπική τραγωδία που βίωσε και που την διέλυσε. Μια περιφερομένη χαίνουσα πληγή, ένα πλάσμα που αυτοτιμωρείται ξοδεύοντας τον εαυτό της σε νύχτες γεμάτες καταχρήσεις, αλκοόλ και σεξ με άγνωστους άντρες. Μια γυναίκα που σφαδάζει μέσα της, μη μπορώντας να ανακτήσει έστω ένα κομμάτι του παλιού της εαυτού. Μέχρι που θα την ερωτευτεί ο Γουίλ.

Και κάπου εκεί, ανάμεσά τους, θα μπει ο Τζων Λιλ, ένας ξυπόλητος Μεσσίας που θα υποσχεθεί στη Φοίβη τη λύτρωση, αν εκείνη αποφασίσει να ασπαστεί την Τζειτζά, τη θρησκευτική οργάνωση της οποίας ηγείται. Η Φοίβη θα παρεισφρήσει στους κόλπους της και θα νιώσει πως βρήκε τον εαυτό της κι ο Γουίλ θα χάσει τον δικό του σε ένα ατέρμονο κυνήγι διεκδίκησης της…και τότε η ζωή όλων θα πάρει φωτιά.

«Μερικοί άνθρωποι έχουν ανάγκη κάποιος να τους καθοδηγεί» θα γράψει η Κουόν στην αρχή του βιβλίου της, ένα βιβλίο που μιλάει για τη ανάγκη μας να πιστέψουμε σε κάποιον, θεό ή θνητό, για να νιώσουμε πως έχουμε λόγο ύπαρξης. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δώμα.

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριαντάφυλλα Επί Πιστώσει, Elsa Triolet

Μόνο η νύχτα, John Williams

Ο Ιππόκαμπος, Αντώνης Μυλωνάκης