Η Μυστική Ζωή Των Συγγραφέων, Guillame Musso


               

 

Το 1999, έπειτα από την έκδοση τριών εμβληματικών μυθιστορημάτων, ο διάσημος συγγραφέας Νάταν Φολ ανακοινώνει το τέλος της συγγραφικής του καριέρας και αποσύρεται στο Μπομόν, ένα πανέμορφο παρθένο νησί της Μεσογείου. Το φθινόπωρο του 2018, στο νησί θα φτάσει ένας επίδοξος νεαρός συγγραφέας, με σκοπό να γνωρίσει τον Φολ και να τον συμβουλευτεί για την έκδοση του δικού του βιβλίου και μια νεαρή Ελβετίδα δημοσιογράφος, αποφασισμένη να ξεκλειδώσει τα μυστικά του μοναχικού συγγραφέα. Την ίδια όμως μέρα, σε μια παραλία του νησιού θα ανακαλυφθεί το παγωμένο πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας, καρφωμένο στον γηραιότερο ευκάλυπτο του νησιού. Το νησί θα αποκλειστεί ώσπου να διαλευκανθεί η υπόθεση και μετά…το χάος!

Η «μυστική ζωή των συγγραφέων» , όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, είναι ένα από τα ωραιότερα βιβλία μυστηρίου που έχω διαβάσει και το ολοκλήρωσα σε λιγότερες από 24 ώρες. Δεν πρόκειται για ένα αμιγώς αστυνομικό μυθιστόρημα, καθώς, παρά το γεγονός ότι ο συγγραφέας βάζει στον πυρήνα της ιστορίας του ένα έγκλημα, η αφήγηση του δεν επικεντρώνεται τόσο στην εύρεση του θύτη, όσο στις ζωές των κεντρικών ηρώων και στο πώς αυτές σχετίζονται με το θάνατο της άγνωστης γυναίκας.

Επίσης, ιδιαίτερα πρωτότυπος είναι ο τρόπος που έχει γραφτεί το βιβλίο, αφού είναι χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια που δεν κουράζουν καθόλου τον αναγνώστη και που προλογίζονται από αποφθέγματα διάσημων συγγραφέων, τα οποία όμως συνδέονται άρρηκτα με την ιστορία.

Ο Guillaume Musso έγραψε ένα συναρπαστικό βιβλίο μυστηρίου, με συνεχείς ανατροπές που κρατούν αμείωτο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα ένα βιβλίο που δοξάζει την ουσία της λογοτεχνικής δημιουργίας. Είναι ένα ευφυέστατο, ‘διαβολικό’ μυθιστόρημα με μια αξιοζήλευτη πλοκή, το οποίο θα απολαύσουν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη συγγραφή αλλά και οι λάτρεις αυτού του λογοτεχνικού είδους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριαντάφυλλα Επί Πιστώσει, Elsa Triolet

Μόνο η νύχτα, John Williams

Ο Ιππόκαμπος, Αντώνης Μυλωνάκης