Ο Ασβός, Fredrik P. Winter


Τι κοινό μπορεί να έχουν μια εκδότρια βιβλίων στο χείλος της καταστροφής, μια μοναχική επιθεωρήτρια που ψάχνει περιστασιακούς συντρόφους στο Tinder, ένας επιτυχημένος συγγραφέας που εξαφανίζεται μυστηριωδώς κι ένας serial killer με το όνομα «Ασβός» που κάθε 6 Νοέμβρη εισβάλλει στα σπίτια μοναχικών γυναικών ανοίγοντας τρύπα στο έδαφος του υπογείου τους κι αφού τις δολοφονήσει βάναυσα, εξαφανίζεται μαζί τους;;; Όλοι τους είναι ήρωες του ανατριχιαστικού αυτού βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος και πραγματικά θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας.

Ο Σουηδός συγγραφέας γράφει για έναν ειδεχθή δολοφόνο, ο οποίος σαν άλλος ασβός, σέρνεται από τα έγκατα της γης ως την τρύπα που ανοίγει με τα ίδια του τα χέρια, για να δολοφονήσει αθώες γυναίκες κι έπειτα να τις πάρει μαζί του στο έρεβος από το οποίο ήρθε. Ο Τύπος βοά, οι συγγενείς ζητούν δικαίωση, η αστυνομία μοιάζει πιο ανίκανη από ποτέ να προστατέψει τους πολίτες από το μένος ενός κορμιού που κρύβει μέσα του «το σπόρο του κακού» κι η νεαρή εκδότρια Άνικα Γκρανλουντ νιώθει ανήμπορη μπροστά στον υπό κατάρρευση εκδοτικό της. Όταν ένα πρωί βρει στην είσοδο του γραφείου της ένα λασπωμένο χειρόγραφο με τίτλο «Είμαι ο Ασβός» θα αποφασίσει να το εκδώσει χωρίς να ξέρει τον πραγματικό συγγραφέα του και τότε, άθελα της, θα ανοίξει την πόρτα στο κακό.

Εξαιρετικά πρωτότυπο στη σύλληψη του, ο «Ασβός» είναι ένα τόσο ατμοσφαιρικό και συνάμα τρομακτικό μυθιστόρημα που ανήκει στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ μα με μια δόση υπερφυσικού μέσα, που εμένα προσωπικά με τρόμαξε ακόμα περισσότερο! Ευφυέστατο βρήκα επίσης το γεγονός πως ο συγγραφέας προλογίζει κάθε κεφάλαιο του με αποσπάσματα του εν λόγω χειρόγραφου, μικρές φράσεις ειπωμένες από τον ίδιο τον «Ασβό», ικανές να σηκώσουν κάθε τρίχα του κορμιού σας.

Αγοράστε το βιβλίο, ανάψτε το φως κι απολαύστε υπεύθυνα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριαντάφυλλα Επί Πιστώσει, Elsa Triolet

Μόνο η νύχτα, John Williams

Ο Ιππόκαμπος, Αντώνης Μυλωνάκης