Τελευταία Αναγγελία Σαν Φρανσίσκο, Guillaume Musso

 





O Τζόναθαν, ένας σαραντάρης σεφ που στο απόγειο της δόξας του έχασε τα πάντα- γυναίκα, χρήματα και φήμη- κι η Μάντλιν, μια τριανταπεντάρα Αγγλίδα που διατηρεί ανθοπωλείο στο Παρίσι και βρίσκεται ένα βήμα πριν το γάμο, θα πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα ενός αεροδρομίου.


 Η μοιραία, όπως θα αποδειχθεί στην πορεία, συνάντησή τους, θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανταλλάξουν κατά λάθος τις συσκευές των κινητών τους. Όταν το καταλάβουν, θα είναι ο ένας μίλια μακριά από τον άλλο. Όταν όμως υποκύψουν στον πειρασμό και ψάξουν ο ένας το κινητό του άλλου, τότε θα αντιληφθούν με τρόμο πως αυτό που τους ενώνει είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσο θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Είναι γεγονός πως η φαντασία του Musso, ιδιαίτερα σε αυτό το βιβλίο, καλπάζει με την ταχύτητα του φωτός και ντύνει μια ιστορία βουτηγμένη στα μυστικά, τη δράση και τις ανατροπές, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο ταινίας ή σειράς. Λατρεύω τα βιβλία που μέσω αναδρομών χτίζουν το προφίλ των ηρώων, καθώς έτσι μου είναι πιο εύκολο να τους κατανοήσω και να ταυτιστώ μαζί τους και το συγκεκριμένο βιβλίο, στο δεύτερο μέρος του μας ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν και μας δίνει την ευκαιρία να συνθέσουμε ένα ένα τα κομμάτια του παζλ που ο Musso άπλωσε  μπροστά μας.

Αυτό που ξεχωρίζω στα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα, είναι το γεγονός ότι οι ήρωές του δεν ανήκουν στο αστυνομικό σώμα- με εξαίρεση το συγκεκριμένο βιβλίο- όμως επιδίδονται σε ένα ανελέητο κυνηγητό με το χρόνο και τη μοίρα, παρακινημένοι από μια ακόρεστη δίψα να λύσουν το μυστήριο που περιπλέκει τις ζωές του και τους κρατά αγκιστρωμένους στο παρελθόν.

Ναι, η υπερβολή δε λείπει από το συγκεκριμένο βιβλίο, όμως όλα αποκτούν νόημα φτάνοντας στο τέλος. Ευφυέστατο  σε σύλληψη, ικανοποιητικό σε εκτέλεση, το «Τελευταία Αναγγελία Σαν Φρανσίσκο» έφτασε την αδρεναλίνη μου στο κόκκινο, οπότε σας το συστήνω χωρίς ενδοιασμούς.

 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριαντάφυλλα Επί Πιστώσει, Elsa Triolet

Μόνο η νύχτα, John Williams

Ο Ιππόκαμπος, Αντώνης Μυλωνάκης