Το Σπίτι Των Χόλοου, Krystal Sutherland

  



«Υπάρχουν πράγματα σε μια οικογένεια που δε συζητιούνται ποτέ. 

Ιστορίες που ξέρεις χωρίς να γνωρίζεις πως τις ξέρεις, αφηγήσεις για φριχτά

 πράγματα που ρίχνουν τη  βαριά σκιά τους σε γενιές ολόκληρες.»


Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, υ υπέροχη οικογένεια των Γκέιμπ και Κέιτ Χόλοου, μαζί με τα τρία τους μικρά κοριτσάκια, βαδίζουν στα στενά δρομάκια του Εδιμβούργου, ώσπου το ζευγάρι θα σταματήσει για ν’ ανταλλάξει ένα φιλί. Στα κλάσματα δευτερολέπτου που μεσολαβούν, τα τρία παιδιά τους διαφεύγουν της προσοχής τους και εξαφανίζονται από προσώπου γης. Λίγες μέρες μετά, ενώ οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, μια γυναίκα θα ανακαλύψει έντρομη τα τρία κοριτσάκια, γυμνά κι αγκαλιασμένα στο ίδιο ακριβώς μέρος που χάθηκαν, σώα και αβλαβή- κατά τα φαινόμενα-, με μια ουλή σαν μισοφέγγαρο. Τα κορίτσια έχουν πλήρη απώλεια μνήμης, αλλά το σημαντικό είναι πως βρέθηκαν. Τέλος καλό, όλα καλά.

Γελιέστε.

Το «Σπίτι των Χόλοου» είναι ένα βιβλίο πολύ μακριά από τα είδη που επιλέγω να διαβάζω, το οποίο ωστόσο κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην καλοδουλεμένη πλοκή του και την πρωτότυπη ιστορία του. Μέσω αναδρομών στο παρελθόν, η μικρότερη αδερφή της οικογένειας, η δεκαεφτάχρονη πλέον Ίρις, η οποία είναι και η μοναδική αφηγήτρια, μας περιγράφει πώς η εξαφάνισή τους κατακρεούργησε συναισθηματικά τους γονείς της και ισοπέδωσε τη μεταξύ τους σχέση, μετατρέποντάς την σε μια συνεχή ανταλλαγή ευθυνών. Όμως η συγγραφέας δεν αρκείται μόνο στην ανάδειξη των κοινωνικών προεκτάσεων που έχει το βιβλίο της, αλλά πλέκει το μεταφυσικό στοιχείο με το γκόθικ και το γκροτέσκο, πλάθοντας μια ιστορία που στέλνει ρίγη ανατριχίλας στην σπονδυλική στήλη των αναγνωστών.

Οι τρεις χαρισματικές αδελφές, απολαμβάνουν την επιρροή που ασκεί η απόκοσμη ομορφιά τους πάνω στους ανθρώπους, όμως όταν η μεγαλύτερη θα εξαφανιστεί ξανά, οι δύο μικρότερες αδελφές της θα ανακαλύψουν την τρομακτική αλήθεια που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις.

Συναρπαστικό και συνάμα ανατριχιαστικό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριαντάφυλλα Επί Πιστώσει, Elsa Triolet

Μόνο η νύχτα, John Williams

Ο Ιππόκαμπος, Αντώνης Μυλωνάκης