Ο Άνδρας που Πέθανε Δύο Φορές, Richard Osman


 

Ο Βρετανός συγγραφέας Richard Osman, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η λέσχη φόνων της Πέμπτης», επιστρέφει με μια νέα περιπέτεια με κεντρικούς ήρωες την τετραμελή παρέα υπερηλίκων του οικισμού ευγηρίας Κούπερ Τσέις, που συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό μέσα από το πρώτο του βιβλίο.

Το δεύτερο βιβλίο του Osman μας μεταφέρει ξανά στον οικισμό ευγηρίας του Κούπερ Τσέις, σε κάποιο προάστιο του Λονδίνου, όπου συναντάμε την Ελίζαμπεθ, τη Τζόις, τον Ρον και τον Ιμπραήμ, μια παρέα ανθρώπων που, στη δύση της ζωής τους αποφασίζουν να ζήσουν όσα δεν τόλμησαν στα νιάτα τους. Τη φαινομενική ησυχία που επικρατεί στον οίκο ευγηρίας έρχεται να ταράξει ένα γράμμα που φτάνει για την Ελίζαμπεθ, από ένα πρόσωπο του παρελθόντος της.





Αποστολέας του είναι ο πρώτος σύζυγος της πρώην μυστικού πράκτορα, ο οποίος ζητά την προστασία και τη βοήθειά της, καθώς έχει μπλέξει για τα καλά. Κατηγορείται πως έχει κλέψει διαμάντια είκοσι εκατομμυρίων από τη Νεουορκέζικη μαφία. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα παρελάσουν βρετανοί αστυνομικοί και πράκτορες της Μ15, βαποράκια κι έμποροι ναρκωτικών, μέλη του Κολομβιανού καρτέλ και έμποροι διαμαντιών και στη μέση θα βρίσκονται πάντα οι τέσσερις ηλικιωμένοι που διψούν για περιπέτεια.

«Ο άνδρας που πέθανε δύο φορές» είναι η ιστορία μιας ετερόκλητης παρέας αξιαγάπητων υπερηλίκων που μπλέκουν σκόπιμα σε μπελάδες και χαρίζουν άφθονο γέλιο με τις περιπέτειές τους. Είναι ένα αστείο, γλυκό, ανθρώπινο, συγκινητικό και συνάμα ανάλαφρο μυθιστόρημα που θα σας  ταξιδέψει στους δρόμους του Λονδίνου και της κατάφυτης αγγλικής υπαίθρου και θα σας  χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Η πανέξυπνη πλοκή του, οι απανωτές ανατροπές, το αστείρευτο χιούμορ του συγγραφέα και οι ολοζώντανοι διάλογοι του βιβλίου με έκαναν να απολαμβάνω κάθε του σελίδα γι’ αυτό και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.





«Ο χρόνος πετάει όταν τον ζεις» κι οι τέσσερις φίλοι είναι αποφασισμένοι να ζήσουν με την ψυχή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριαντάφυλλα Επί Πιστώσει, Elsa Triolet

Μόνο η νύχτα, John Williams

Ο Ιππόκαμπος, Αντώνης Μυλωνάκης